Контакти
Камен бряг, България
russalka.holidays@abv.bg
+359 893 33 20 01 +359 893 33 22 17
Открий ни в

Камен бряг, България

russalka.holidays@abv.bg

КУЛТУРНИ МЕРОПРИЯТИЯ

Културното лято “Русалка” в популярния морски комплекс започна.

От 10-ти юли за 10 дни, световно известният тенор Калуди Калудов обучава в майсторски клас група млади певци от Китай, Финландия, Полша и България.

Отново, от 1-ви до 10-ти август, големият тенор ще преподава галантен вокал на млади певци.

Майсторските класове ще бъдат съпроводени от вечерни концерти за туристите.
20 години в комплекс “Русалка” навършва Международната музикална академия, приела много млади инструменталисти – пианисти, цигулари, виолончелисти, за чиято подготовка винаги са се стараели видни музиканти.

Отново, от 17-ти до 26-ти август, под изисканото ръководство на проф. Жени Захариева, млади музиканти ще изучават трудните предизвикателства.
Културното лято “Русалка ’22” завършва с 20-годишния пленер на художници от различни страни на света – от 25-ти август до 2-ри септември.

Туристите посетили комплекса, ще срещнат музиканти или ще видят нови скулптури по тревните алеи, или ще усетят извисяването на младите певци и музиканти, ще приемат артистичната сила на майсторски изработени картини и скулптури.

Очакваме ви в комплекс “Русалка”, съпричастни с хората на различни видове изкуство и техните разнообразни творчески прояви!

Тихи заливи, червени високи брегове, кристално чиста вода. И алеи под сенките на 50-годишни дървета. Просто – курортът е почти на 55 години.
     Създаден от голямата френска туристическа фирма”Белведере”, днес “Русалка”, за всеобщо одобрение, пази същите бели, амфитеатрално разположени едноетажни вили. ПАЗИ дърветата. И използва оня ресурс от минерална вода, лежащ точно в сърцето на курорта.
      Интересно е да се разбере, че древни хора са обитавали 100-те пещери, намиращи се на Яйлата, на педя разстояние от Русалка. А от цялото  нейно крайбрежие се вижда  прелестта на близкия, исторически нос Калиакра.
        Вървейки по стъпките на историята, ще се види запазена крепостна стена от 3 век  и по- стара шарапана от незнаен век.
          Дълъг хоризонт от море, топла вода и добри стопани-ето я пред всички нас Русалка!!!

Call Now

error: Content is protected !!